Friday, May 19, 2017

អ្នកវិទ្យាសាស្រ្តអាមេរិចរកឃើញអត្ថប្រយោជន៍ពោតអាចប្រឆាំង​មហារីក


         ថ្មីៗនេះ ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានបង្ហាញថា ពោតផ្អែមស្ងោរមានលទ្ធភាពប្រឆាំងរាល់កោសិកាមហារីក មិនឲ្យរីកលូតលាស់បានឡើយ ។ ព្រោះថា សារធាតុដ៏សកម្មនៅក្នុងពោតផ្អែម បានជំរុញសមត្ថភាពរបស់វាជួយបន្សាបជាតិពុលរបស់រ៉ាឌីកាល់បង្កគ្រោះថ្នាក់ឲ្យកោសិកា ។
តាមការយល់ដឹងកន្លងៗមក មនុស្សភាគច្រើនលើកឡើងថា បន្លែ និងផ្លែឈើស្រស់ អាចផ្តល់ផលប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពច្រើនជាងពេលវាត្រូវចម្អិនឆ្អិន ។ ប៉ុន្តែ សម្រាប់ពោតវិញ គឺខុសពីបន្លែនិងផ្លែឈើត្រូវបានចម្អិន ព្រោះថា ពោតហាវ៉ៃស្ងោរមានគុណប្រយោជន៍ប្រឆាំងជំងឺមហារីកខ្លាំងជាងបន្លែផ្លែឈើដទៃ, នេះបើតាមក្រុមអ្នកស្រាវជ្រានៅសកលវិទ្យា Cornell University (សហរដ្ឋអាមេរិក) ឲ្យដឹង ។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវនៅសាកលវិទ្យាល័យ បានឲ្យដឹងទៀតថា ពួកបានរកឃើញពោតផ្អែមស្ងោរ អាចកម្ចាត់ជាតិពុលចេញពីកោសិកា ដែលរងការខូចខាតដោយសាររ៉ាឌីកាល់សេរី ។

         ជាទូទៅ បណ្តាបន្លែ និងផ្លែឈើ ដែលត្រូវបានចម្អិនឆ្អិន នឹងបាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹមមានប្រយោជន៍របស់វា, ប៉ុន្តែ សម្រាប់ពោតដែលត្រូវបានស្ងោរឆ្អិនវិញ គឺរឹតតែបង្កើនសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់វា សម្រាប់ជួយរាងកាយ ជាពិសេសទប់ស្កាត់កោសិកាមិនឲ្យរងការបំផ្លាញឡើយ ៕
Location: Phnom Penh, Cambodia

0 comments:

Post a Comment

Loading...

Popular Posts

Recent Posts

Followers