Loading...

Monday, July 4, 2016

របៀបធ្វើចាហួយដូង

* របៀបធ្វើ ចាហួយដូង

* គ្រឿងផ្សំ
- ម្សៅចាហួយ ១ ស្លាព្រាបាយកន្លះ
- ស្ករស ២ ស្លាព្រាបាយ
- អំបិល មួយចឹប
- ដូងខ្ចី ១ ផ្លែ
- ខ្ទិះដូងដំបូង មួយកូនចាន

* វិធីធ្វើ
១. ដំបូងអ្នកត្រូវជិតសំបកដូងជាមុនសិន បន្ទាប់មកធ្វើការកាប់មុខដូងដើម្បីយកទឹកចេញ ប៉ុន្តែប្រយ័ត្នកុំឲ្យដាច់ដើម្បីទុកជាគម្រប ហើយប្រើក្នោសកោសយកសាច់ចេញ។
២. បន្ទាប់ពីកោសាច់ចេញរួច អ្នកត្រូវចាក់ទឹកនោះចូលទៅក្នុងឆ្នាំងមួយ បន្ទាប់មក ចាក់ អំបិល ស្ករ ព្រមទាំងចាហួយមួយស្លាព្រាចូល កូរឲ្យសព ហើយយកទៅដាក់ដាំឲ្យពុះ នៅក្នុងអំឡុងពេលដាំអ្នកត្រូវកូរវាឲ្យជាប់ដើម្បីកុំឲ្យវាកកបាទក្រោម។
៣. បន្ទាប់ពីដាំពុះហើយ អ្នកត្រូវយកវាមកដាក់ក្នុងដូង ហើយបន្ថែមសាច់ដូងដែលអ្នកកោសទុកនោះចូល រងចាំឲ្យចាក់ខ្ទិះរងចាំឲ្យត្រជាក់បន្តិច។
៤. បន្ទាប់ពីចាក់ចាហួយចូលហើយ អ្នកត្រូវចាក់ខ្ទិះដូងដំបូងចូលទៅក្នុងឆ្នាំង រួចបន្ថែមម្សៅចាហួយដែលនៅសល់ចូលកូរឲ្យសពដាក់ដាំឲ្យពុះ។ ធ្វើការពិនិត្យមើលចហួយដែលមាននៅក្នុងដូងឲ្យប្រាកដថារឹងមុខលើអាចចាក់ខ្ទិះបាន រួចធ្វើការចាក់ខ្ទិះចូលរងចាំឲ្យត្រជាក់ ១០០ ភាគរយជាការស្រេច៕




Location: Phnom Penh, Cambodia

0 comments:

Post a Comment

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Popular Posts

Recent Posts

Blog Archive

Followers