#វិធីធ្វើចេកឆឹងស្ករ
#គ្រឿងផ្សំ៖
- ចេកណាំវ៉ាទុំស្រគៀល (កុំឱ្យទុំពេក)
- ស្ករក្រហម
- កំបោរ
- អំបិល
- សាច់ដូង កោសជាសសៃៗ
#វិធីធ្វើ៖
១- ចេកណាំវ៉ាបកសំបក ត្រាំក្នុងទឹកកំបោរឱ្យបានកន្លះម៉ោង ឬ១ម៉ោង ទើបស្រង់ឡើងលាងទឹកឱ្យស្អាត ដាក់មួយកន្លែងឱ្យស្រោះទឹក ។
២- យកឆ្នាំងខ្ទះចាក់ស្ករក្រហមចូល និងដាំលើភ្លើង កូរអោយឡើងជើងអង្ក្រង ទើបដាក់ចេកចូល ប្រែចេកចុះឡើងៗឱ្យសព្វ បង់អំបិលមួយចិប ចាក់ទឹកចូលបន្តិច ឆឹងរហូតដល់ឆ្អិនចេក រីងទឹក ទាល់តែស្ករឡើងស្អិតដាក់សសៃដូងកូរសប់ល្អទើបលើកចុះ ជាការស្រេច ។
0 comments:
Post a Comment